Hopp til hovedinnholdet

Stein Torleif Bjella

Det er en sann glede å melde at Stein Torleif Bjella er med oss med sitt låtunivers og dets mange sørgmodige gleder.  Denne mannen må oppleves!  Han er en helstøpt liveartist. På små, intime klubbscener så vel som på landets festivalscener.

Fredag 9. juni, samme kveld som Midnight Choir, blir han å treffe i Hamburskuret på Skien brygge.  Den nye skiva hans "Gode Liv» er dessuten nominert til Spelleman i fire kategorier; årets album, årets visealbum, årets tekstforfatter og Bård Ingebrigtsen nominert som årets produsent for arbeidet med Gode Liv.  Det betyr at vi har to Spellemanns nominerte artister på scenen i år - og så på samme kveld a gitt!

Stein Torleif Bjella

 7. oktober  2016 slapp Stein Torleif Bjella endelig sitt fjerde soloalbum, Gode Liv. ”Bjella & Co har lagd det komplette  album”, skrev Dagbladet og trillet til seks på terningen. Visekunstnerens bunnsolide katalog vokser seg stadig større, og som iTromsøs anmelder ganske riktig poengterte i sin anmeldelse, "Stein Torleif Bjella gjør det umulige mulig, nemlig å finne opp seg selv hver gang".

 

Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten Heidersmenn i 2009. Albumet ble svært godt mottatt og gjorde seg fortjent til to spellemannominasjoner. To år senere kom oppfølgeren Vonde Visu som, om mulig, ble enda bedre mottatt enn debuten. Den nådde helt opp til tredjeplass på VG-lista (24 uker), og sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. Heim for å døy avsluttet trilogien i 2013, og for albumet mottok han Edvard-prisen i klassen ”Tekst og musikk.” Også Det Norske Teatret har latt seg fengsle av Bjellas låtunivers. I januar 2017 har nemlig forestillingen ”Kan nokon gripe inn”, basert på Bjellas tekster og melodier, premiere på Hovedscenen. 

Som live artist:  «Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen. «Gleden ved å være sørgmodig», konkluderte VGs anmelder etter å ha sett ham på samme festival tre år senere. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.